Update Dorpshuis

Het lijkt rustig rond het dorpshuis, nu de steiger weg is. De opgeknapte muur met de nieuwe ramen straalt rust en vrede uit, maar schijn bedriegt! Achter de schermen wordt hard gewerkt. We zijn nu – samen met de gemeente - de plannen aan het doorrekenen en de offertes worden aangevraagd. We hopen dat we een aannemer vinden, die na de zomer aan de slag kan, zodat het vernieuwde dorpshuis aan het einde van het jaar klaar is.

Alles valt en staat met goede wil en een toereikend budget. Van het Oranjefonds krijgen we al € 40.000, maar dat budget kunnen we nog ophogen, door in de week van 22 - 26 mei mee te doen aan de landelijke Oranjefondscollecte. Van de opbrengst mogen we de helft houden: dus eigenlijk collecteren we voor ons dorpshuis!

Lees meer: Update Dorpshuis

Update ontwikkelingen dorpshuis

De laatste twee jaar heeft zowat iedereen in het dorp meegeleefd met de toekomst van ons dorpshuis. Graag willen we dat u blijft meeleven, daarom willen we u wat vertellen over de stand van zaken, en laten zien waar we op dit moment over nadenken.

1. We hadden al een renovatieplan met bouwtekeningen, maar dat plan was wel erg rigoureus en duur. Weet u nog? Zelfs het podium kwam aan de andere kant van de zaal terecht...

2. We kwamen huis aan huis langs om u te vragen hoe belangrijk het dorpshuis voor u is, en of u wilde meewerken om het op te knappen.

3. We nodigden alle Kerkjenaren uit om ons te vertellen hoe zij het dorpshuis het liefst opgeknapt zagen. Dat was anderhalf jaar geleden, in november, bij een bijeenkomst hier in het dorpshuis.

4. Achter de schermen zocht het bestuur van de beheerstichting intensief naar geld, om zoveel mogelijk wensen te kunnen uitvoeren. 

Lees meer: Update ontwikkelingen dorpshuis

Werkzaamheden eerste fase in volle gang

Op donderdag 9 november is Leenhouts' Aannemings-Bedrijf B.V. gestart met de eerste fase van de uitvoering van de renovatie van het dorpshuis.

De werkzaamheden van de eerste fase betreffen de vervanging van de kozijnen aan de voorgevel en de ingang met kozijn bij de mindervaliden ingang. Er is bewust voor gekozen om de kozijnen in het kleine zaaltje niet te vervangen, omdat in een later stadium daar twee openslaande deuren voorzien zijn. Het zou dus zonde zijn om daar nu nieuwe kozijnen te laten plaatsen, die er later dan weer uit moeten. De hoofdingang is begroot voor een latere fase. Dit omdat er keuzes gemaakt moesten worden in verband met het overschrijden van het beschikbare budget voor de eerste fase, namelijk € 50.000,-.

De werkzaamheden van fase twee worden gepland zodra de benodigde financiering hiervoor geborgd is. De start van de tweede fase is mede afhankelijk van de toezeggingen van financiële bijdragen van aangeschreven fondsen. De verwachting is dat begin januari 2018 hierover meer bekend is.

Lees meer: Werkzaamheden eerste fase in volle gang

Ontwikkelingen en nieuwe tarieven dorpshuis

De eerste vernieuwingen zijn al klaar in het dorpshuis. Hoewel de steigers aan de buitenkant nog niet weg zijn, binnen is het behaaglijk warm, de muur aan de raamzijde heeft ook een mooi nieuw verfje en vensterbanken! Bij de achteringang is de hele deurpartij vervangen. We wachten met smart op de nieuwe sleutels, dan kunnen we die deur ook weer gebruiken. De gebruikers van weleer zijn ook weer terug. De dansles maakt het elke donderdagavond weer heel gezellig en de dorpsbieb is ook weer van de partij. Als beheersstichting hebben we een besluit genomen over de tarieven voor het komende jaar. Dit besluit houdt in, dat de tarieven niet zijn verhoogd, maar ze zijn wel duidelijk: jaarlijks zullen we ze in januari in de Kerkje Koerier publiceren.

Lees meer: Ontwikkelingen en nieuwe tarieven dorpshuis

Het gaat nu dan toch echt gebeuren...

Eerste fase

De eerste fase van de verbouwing van ons dorpshuis gaat van start. Kozijnen en ramen worden vervangen door kunststof exemplaren, voorzien van dubbel glas. Leenhouts’ Aannemings-Bedrijf b.v. zal in week 44/45 (eind oktober/begin november) starten met de werkzaamheden.

Beperken overlast

Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.
Omwonenden zullen voornamelijk ‘werk’-geluiden horen als zagen, boren en slopen. De huurders zullen met een rolsteiger rekening moeten houden aan de binnenzijde en eventueel wat extra stof. Wat de aannemer betreft kan iedereen gewoon gebruik blijven maken van het dorpshuis. Wel zal er zichtbaar zijn dat er gewerkt wordt.

Als alles volgens planning verloopt, zal alles na ongeveer drie weken klaar zijn.