"De Dorpsbus" is gestopt

Inmiddels 8 jaar geleden is de basisschool "Inspecteur Leenhouts" in Waterlandkerkje gesloten. In overleg met de gemeente Sluis is er toen gezocht naar een passende manier om het vervoer te regelen voor de leerlingen, die vanaf dat moment grotendeels naar IJzendijke naar school zijn gegaan. 

De gemeten heeft speciaal voor dat doel een bus aangeschaft, beter bekend als "De Dorpsbus". Aangezien er vanaf het schooljaar 2020/2021, de laatste leerling die ooit in Waterlandkerkje op school zat, naar het middelbaar onderwijs gaat, vervalt ook het primaire doel van de Dorpsbus. Daarnaast merkt het bestuur van de dorpsbus dat de behoefte naar centraal collectief geregeld leerlingenvervoer afneemt. 

Lees meer: "De Dorpsbus" is gestopt
Foto: Johan Faes jr.

Drie jaar dorpsbus Waterlandkerkje

Op 31 augustus 2015 ging de dorpsbus alweer het vierde jaar in. Een goed moment om eens terug te blikken en zeker ook om vooruit te kijken.

Gratis vervoer basisschool leerlingen
Na de sluiting van de openbare basisschool in het dorp heeft de gemeente Sluis een bus ter beschikking gesteld om het vervoer van de basisschool leerlingen te garanderen. De bus wordt beheerd door Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje. De stichting had zich als doel gesteld om de eerste drie jaar gratis vervoer aan te bieden aan de basisschool leerlingen die naar de dichts bij zijnde basisschool (in IJzendijke) zouden gaan. Om dat te bekostigen, werd er naar middelen gezocht. Bedrijven werden benaderd om de stichting geldelijk of materieel te steunen. Daarnaast heeft de stichting de kans gekregen om de jaarlijkse wafelbak tijdens de Meerminnefeesten 'over te nemen'. Het bestuur is dan ook verheugd om te kunnen meedelen dat ze ook het vierde jaar het vervoer naar de basisscholen in IJzendijke weer gratis kunnen aanbieden. 

16.000 kilometer
Inmiddels heeft de dorpsbus in drie jaar tijd ruim 16.000 kilometer afgelegd, 12.000 ritten kunnen verzorgen en zijn er in totaal een kleine 18.000 passagiers vervoerd. Op dit moment heeft de stichting een 16-tal vrijwilligers die het vervoer voor hun rekening nemen.

Lees meer: Drie jaar dorpsbus Waterlandkerkje

Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje

 

Secretariaat

dorpsbus waterlandkerkjePostadres:

P.C. Boutensstraat 2

4508 AC  Waterlandkerkje

0117-450 383

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Bestuur

 

Ledenlijst

 

 

 

Voorzitter

Coördinator ouders

Leerlingen

Cindy Heinsdijk-Cocquit

Elmarestraat 40

4508 AB Waterlandkerkje

T 0117 451 446

Penningmeester

Sjoerd van de Wijnckel

Molenstraat 62

4508 AG Waterlandkerkje

T 0117 453 470

Bestuurlid/

Coördinator vrijwilligers

Vacature

 

 

Bestuurslid

Stephan Bosman

Dreesstraat 12

4524 GB Sluis

 

 

 

Gebruikersreglement

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Sleuteloverdracht Dorpsbus Waterlandkerkje

Op vrijdag 14 september was het dan zover. Wethouder Jan Schaalje kwam officieel de sleutel overdragen aan Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje.

 

Rond de klok van 19.00 uur kwam onder toeziend oog van, vrijwilligers, kinderen en hun ouders, de sponsoren en de bestuursleden, de wethouder in de versierde bus aangereden. Hij had een grote gouden sleutel bij zich en overhandigde deze aan de voorzitter en kartrekker vande stichting, Johan Faes. Ze hielden beiden een praatje over hoe de dorpsbus in korte tijd tot stand is gekomen.

 

Zo is op 15 mei jl. een bezoek gebracht aan de dorpsbus in Ellewoutsdijk waar een zelfde project in 2010 is opgestart. Johan en Tonny namens de dorpsraad en Stefan Bosman namens de Gemeente Sluis, werden zo enthousiast over dit project en hebben toen alles op alles gezet om kinderen uit Waterlandkerkje met ingang van het nieuwe schooljaar (wat op 13 augustus al van start zou gaan) ook op deze manier vervoer aan te bieden naar de openbare basisschool De Schuttershoek in IJzendijke.

Lees meer: Sleuteloverdracht Dorpsbus Waterlandkerkje