Werkzaamheden eerste fase in volle gang

Op donderdag 9 november is Leenhouts' Aannemings-Bedrijf B.V. gestart met de eerste fase van de uitvoering van de renovatie van het dorpshuis.

De werkzaamheden van de eerste fase betreffen de vervanging van de kozijnen aan de voorgevel en de ingang met kozijn bij de mindervaliden ingang. Er is bewust voor gekozen om de kozijnen in het kleine zaaltje niet te vervangen, omdat in een later stadium daar twee openslaande deuren voorzien zijn. Het zou dus zonde zijn om daar nu nieuwe kozijnen te laten plaatsen, die er later dan weer uit moeten. De hoofdingang is begroot voor een latere fase. Dit omdat er keuzes gemaakt moesten worden in verband met het overschrijden van het beschikbare budget voor de eerste fase, namelijk € 50.000,-.

De werkzaamheden van fase twee worden gepland zodra de benodigde financiering hiervoor geborgd is. De start van de tweede fase is mede afhankelijk van de toezeggingen van financiële bijdragen van aangeschreven fondsen. De verwachting is dat begin januari 2018 hierover meer bekend is.

Globale planning en volgorde werkzaamheden

Volgens de planning duren de werkzaamheden in de eerste fase acht weken. Start van de werkzaamheden is week 45 (9 november) met de metselwerken ten behoeve van de kunststof kozijnen. De kunststof kozijnen worden in week 48 gemonteerd. Daarna volgen de stuc- en schilderwerkzaamheden. De oplevering staat gepland eind week 51 (22 december). Vaste gebruikers van het dorpshuis zijn met een e-mailbericht hierover geïnformeerd.