Ons dorpshuis

Misschien denkt u dat de ontwikkelingen rond ons dorpshuis in de zomerperiode hebben stilgelegen? Nee, integendeel: ze zijn de hele zomer doorgegaan en zijn dus nog steeds in volle gang.

Er worden gesprekken gevoerd met iedereen die ons kan adviseren, en ook zijn we de mogelijkheden voor een Europese subsidie aan het verkennen. We hebben overlegd met de vrijwilligers van ’t kerkje en van de bolbaan om te kijken of we samen sterker kunnen staan. De nieuwe wethouder is ook aan het kijken naar mogelijkheden die de gemeente ziet voor de dorpshuisfunctie in ons dorp. Als bestuur van de beheersstichting dorpshuis Waterlandkerkje knokken wij er nog steeds voor om ons dorpshuis van nu te laten verbouwen en aan te passen voor een actieve toekomst en wij zien dat nog steeds heel erg zitten. De uitslag van de enquête van het voorjaar was duidelijk: er is al te veel weg. We kunnen ons dorpshuis daarom niet ook nog missen. We hebben tenminste één gemeenschappelijke plek nodig, een plek die voor iedereen en voor alle dorpsfuncties toegankelijk is, om de leefbaarheid van ons dorp te behouden. 

Teamlid?
Deze zomer heeft Willy de Houck aangegeven geen beheerder meer te willen zijn van ons dorpshuis. Wij vinden dat heel jammer, want Willy is voor velen jarenlang het vertrouwde gezicht geweest van ons dorpshuis en daar zijn we hem dankbaar voor. De functie moeten we dus met een nieuw iemand gaan invullen. We zijn dus waarschijnlijk op zoek naar JOU! 

 

Wat houdt de functie in? 

1. Je onderhoudt de contacten met de gebruikers van ons dorpshuis:

a. Je checkt regelmatig of er geen dingen kapot zijn na gebruik en of bijvoorbeeld er geen lekkage is en voldoende toiletpapier;

b. Je beheert de sleutel (sommige regelmatige gebruikers hebben een eigen sleutel) en de afspraken;

• Dit betekent niet dat je steeds thuis moet blijven, veel kun je doen via internet, whatsapp en telefooncontact, en de andere bestuursleden nemen het graag van je over als er je een poosje tussenuit wilt/moet. 

2. Je wordt liefst ook lid van het stichtingsbestuur. Dat betekent samen met de andere vier bestuursleden knokken om het dorpshuis voor Waterlandkerkje te behouden, in ieder geval tot half februari 2017. Daarna beslissen we samen of het zinvol is om door te gaan. 

Wat levert het je op? 

1. Het is vrijwilligerswerk: het is leuk en nuttig;

2. Een goed gevoel: omdat je er in een leuk team aan bijdraagt dat het dorpshuis misschien kan blijven bestaan;

3. Je leert veel (nieuwe) mensen kennen en je draagt eraan bij dat hun activiteit goed uit de verf komt.

4. Het staat goed op je CV (dus het kan je ook helpen om ander nieuw werk te vinden)

Hebben we functie-eisen?
Nee, die hebben we eigenlijk niet. We zoeken iemand tussen de 18 en 88. Iemand met pit die het leuk vindt om nieuwe dingen mee te maken, nieuwe dingen te leren en die blij is met deze uitdaging! 

Samen houden we ons dorpshuis overeind! 

Reacties? 

Als je geïnteresseerd bent, maar ook als je vragen hebt over deze functie, of een goed idee voor het dorpshuis: neem contact op met François de Muijnk, Molenstraat 73, mobiel: 06-36005132, mail: f.demuijnk@zeelandnet.nl, of neem contact op met Ankie, Robin of Johan.

Met groet van het stichtingsbestuur: François de Muijnk, Robin Lie, Ankie Feldbrugge en Johan Faes.