Dorpshuis Waterlandkerkje

Foto: Johan Faes jr.

Het dorpshuis in Waterlandkerkje is het hart van het dorp. Het is een ontmoetingsplaats, onderdak voor het verenigingsleven en van diverse maatschappelijke initiatieven. Het dorpshuis bestaat dankzij vrijwilligers. Zo houden we ons dorp leefbaar. 

Zo wordt het dorpshuis onder andere gebruikt als vergaderruimte, voor verenigings-, sport- en dorpsactiviteiten en verhuur aan particulieren. Het dorpshuis bestaat uit een aantal ruimten welke afzonderlijk te huren zijn.

Zo is er de grote theaterzaal met podium en muziekinstallatie, prima geschikt als locatie voor onder andere het vieren van een feestje, het uitvoeren van een sportevenement of de uitvoering van een toneelvereniging (maximaal 100 personen). Aangrenzend aan deze grote zaal is een in 2009 volledig vernieuwde keuken voorzien van koelkast, stromend koud- en warm water, kookplaat en er is een vaatwasmachine beschikbaar.

De Stichting Beheer Dorpshuis Waterlandkerkje is opgericht op 8 augustus 1996 naar aanleiding van de privatisering van het beheer van het dorpshuis. Deze stichting draagt, mede dankzij de financiële steun van de gemeente Sluis, zorg voor het beheer en de exploitatie het dorpshuis en bestaat momenteel uit een aantal vrijwilligers uit het dorp met de volgende taken; voorzitter, secretaris, penningmeester en beheerder. 

Vragen over verhuur, reserveringen en sleutelbeheer kunt u stellen via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Indien mogelijk proberen wij binnen 48 uur uw bericht te lezen en te beantwoorden. 

Dorpshuis Waterlandkerkje

P.C. Boutensstraat 19

4508 AC  Waterlandkerkje

website: https://dorpshuiswaterlandkerkje.vpweb.nl