Nieuwbouw energiezuinige woningen Stuerboutstraat

Op de locatie aan de Stuerboutstraat 104 t/m 107 in Waterlandkerkje sloopte Woongoed Zeeuws-Vlaanderen in 2019 vier verouderde huurwoningen. In de tussentijd werd de locatie omgebouwd tot ecotuin. Dat is een duurzame, met bloemen gevulde oase die geschikt is voor onder andere vlinders en bijen. Vanwege de vraag naar woningen, besloot Woongoed Zeeuws-Vlaanderen op deze locatie vier energiezuinige huurwoningen terug te bouwen.

WAAROM SLOOP EN NIEUWBOUW?
Waarom oude woningen slopen en nieuwe woningen terugbouwen? Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is bezig met een grote herstructureringsopgave. Hiervoor slopen ze veelal verouderde woningen en bouwen daarvoor in de plaats nieuwe woningen terug. De woningen die zij slopen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het grootschalig renoveren van deze oudere woningen is financieel niet rendabel.


NIEUWBOUW
Voor deze locatie ontwikkelde Woongoed Zeeuws-Vlaanderen in nauwe samenwerking met gemeente Sluis nieuwe plannen voor de bouw van energiezuinige huurwoningen. Aannemer Heijmans werkte deze plannen verder uit. Op de locatie aan de Stuerboutstraat 104 tot en met 107 komen de zogenaamde ‘Heijmans huismerk’ huurwoningen. De woningen worden gebouwd in één blok en bestaan uit een eenlaagse vorm met een kap. Naar verwachting worden deze woningen medio 2022 opgeleverd.


ENERGIEZUINIG
De woningen zijn energiezuinig waarbij veel aandacht uitgaat naar het installatieconcept, het isoleren van de buitenschil en luchtdicht bouwen. De woningen worden bijvoorbeeld verwarmd door vloerverwarming die aangestuurd wordt door een warmtepomp. Er is geen gasaansluiting aanwezig in deze woningen. Wel is een elektrische radiator opgenomen in de badkamer voor extra comfort.


INDELING
De woningen komt u binnen via een ruime hal waar de meterkast en het toilet zich bevinden. Vanuit de hal kunt u de woonkamer met open keuken, de binnenberging, de hoofdslaapkamer en de badkamer bereiken. Vanuit de woonkamer heeft u ook toegang tot de verdieping. Op de verdiepingsvloer bevindt zich een overloop met toegang tot een tweede slaapkamer en een toiletruimte met wastafel.