Nieuwbouw energiezuinige woningen Stuerboutstraat

Op de locatie aan de Stuerboutstraat 104 t/m 107 in Waterlandkerkje sloopte Woongoed Zeeuws-Vlaanderen in 2019 vier verouderde huurwoningen. In de tussentijd werd de locatie omgebouwd tot ecotuin. Dat is een duurzame, met bloemen gevulde oase die geschikt is voor onder andere vlinders en bijen. Vanwege de vraag naar woningen, besloot Woongoed Zeeuws-Vlaanderen op deze locatie vier energiezuinige huurwoningen terug te bouwen.

WAAROM SLOOP EN NIEUWBOUW?
Waarom oude woningen slopen en nieuwe woningen terugbouwen? Woongoed Zeeuws-Vlaanderen is bezig met een grote herstructureringsopgave. Hiervoor slopen ze veelal verouderde woningen en bouwen daarvoor in de plaats nieuwe woningen terug. De woningen die zij slopen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Het grootschalig renoveren van deze oudere woningen is financieel niet rendabel.

Lees meer: Nieuwbouw energiezuinige woningen Stuerboutstraat
Foto: Bistro in den Koning

Waterlandkerkje anno nu

Waterlandkerkje is een dorp in de gemeente Sluis, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp, gelegen aan de weg Oostburg-IJzendijke (N676) en de weg naar de Belgische grens richting Waterland-Oudeman en Sint-Margriete, heeft 538 inwoners (januari 2012). De belangrijkste voorzieningen van het dorp zijn het dorpshuis, het clubgebouw van de krulbolvereniging "De Meermin" en de dorpsbus van Stichting Dorpsbus Waterlandkerkje voor met name het vervoer van basisschool leerlingen naar de openbare basisschool "De Schuttershoek" in IJzendijke.

Waterlandkerkje is regionaal vooral bekend door de vele kerkconcerten die er worden gegeven en de "Meerminnefeesten", die ieder jaar in het weekend na Pinksteren worden georganiseerd. Leuk om te weten: Waterlandkerkje ontstond in de 17e eeuw op een driesprong van dijken. Het fragiele ‘zaalkerkje’ is gebouwd in 1674. Waterlandkerkje behoort tot de mooiste plaatsnamen van Nederland.