Twaalf hoogstamfruitbomen en acht knotwilgen geplant bij Elmarepoel

De leerlingen en het onderwijsteam van de basisschool Inspecteur Leenhouts uit Waterlandkerkje hebben woensdag 21 maart samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, de bewonersgroep Eigen Wijzen en de dorpsraad twaalf hoogstamfruitbomen en acht knotwilgen aangeplant bij de in februari aangelegde Elmarepoel.

Het was woensdag immers Nationale Boomfeestdag. De leerlingen waren net als het onderwijsteam en de vrijwillgers erg enthousiast. Het was stralend mooi weer en de bomen stonden na anderhalf uur in de grond. Na gedane arbeid genoten ze allen van een flesje Appelaere. Het aanplanten van de bomen is onderdeel van het project Landschapsversterking. Meer foto's bekijken, klik dan hier.

Schouder aan schouder voor Hildegonda

De met Waterlandkerkje verbonden eeuwenoude legende over de zeemeermin Hildegonda kwam zaterdag weer tot leven met een bewerkte uitvoering ervan door toneelvereniging "De Waterlanders".

Veel kerkjenaren en genodigden waren hiervan getuige tijdens de officiële opening van het Hildegonda Ommetje en onthulling van het standbeeld Hildegonda. Nadat Jan Bostelaar, bestuurslid van Stichting Landschapsbeheer Zeeland, een toelichting had gegeven over het project "Eigen Wijs Landschap" verklaarde, vertegenwoordigster van het Leefbaarheidsfonds van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en tevens inwoonster van 't Kerkje, Marianne Jansen, met het verwijderen van de vlag van Woongoed,  het Hildegonda Ommetje voor geopend.

Lees meer: Schouder aan schouder voor Hildegonda

Werkzaamheden eigen wijze zeemeermin gestart

Het project Eigen Wijs Landschap Waterlandkerkje wordt stap voor stap zichtbaar. Een gedeelte van de bewegwijzering van het ommetje is reeds aangebracht. Het zijn kleine groene bordjes met een rode pijl erop die meestal bevestigd zijn aan bestaande verkeerspalen. De tweede helft van het ommetje wordt binnenkort voorzien van bewegwijzering. Een medewerker van Stichting Landschapsbeheer Zeeland doet dit samen met een tweetal vrijwilligers.

Daarnaast zal de bewonersgroep "Eigen Wijs Landschap Waterlandkerkje" , bestaande uit Ronnie de Groote, Ronald Haemers, Conny Jansen, Arna Meesen, Frank Onghenae, Henk Tazelaar en Johan Faes met hulp van andere dorpsgenoten op zaterdag 17 september een picknickbank, een zeshoekige boombank en een tweetal bankjes op een aantal mooie plekjes langs het ommetje plaatsen. De wandeling voert ondermeer langs de Cathalijnestraat/Ketelaarstraat (toekomstige poel met beplanting), de Krommeweg/Liniedijk (uitkijkpunt Passaguele) , Molenweg/straat (langs beeldbepalend Kerkje en voormalige herberg "In den Koning"), P.C. Boutenstraat (dorpshuis en voormalig gemeentehuis van Waterlandkerkje), Turkeijeweg, Goudenpolder (uitkijkpunt polders) en via de Philipsweg/Cathalijnestraat weer terug op het Redouteplein. Maar op dit moment is natuurlijk de start van de werkzaamheden voor het plaatsen van het beeld Hildegonda het meest in het oog springend.  

Lees meer: Werkzaamheden eigen wijze zeemeermin gestart