Agenda

Concert "Perron 12" - Duo De Schepper-Sanczuk - 't Kerkje van Waterlandkerkje
Zaterdag 13 April 2019, 08:00pm
Hits : 666
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Muzikale reis rond de wereld ‘Perron 12’

Vanaf zaterdagavond 13 april 2019 starten in ’t kerkje van Waterlandkerkje de avondconcerten.
Duo De Schepper- Sanczuk bijt hierbij de spits af. Het duo bestaat uit violiste Anouk Sanczuk en gitarist Florian De Schepper. Beide kennen elkaar van de folkgroep Broes waarmee ze de halve wereld hebben rondgereisd.
In 2015 kiest het tweetal voor een intiemere setting: gitaar/ viool. Met hun geliefde snaarinstrumenten doorkruisen ze het hele folk gamma. Elementen uit onder andere Balkanmuziek, Braziliaanse volksmuziek en Ierse folk zijn duidelijk hoorbaar in hun eigen composities. Improviseren is hen zeker niet vreemd, maar zonder hun folkroots te verloochenen.
Met het programma ‘Perron 12’ nemen ze hun publiek mee in de wereld van de folkmuziek, soms met up-tempo en energieke nummers, soms met lyrische, intieme melodieën.
Op het podium van ’t kerkje staan die avond twee gedreven muzikanten. Florian De Schepper mag dan misschien wel uitblinken als slaggitarist; met zijn fingerpicken en melodieus spelen weet hij zijn publiek ook in te pakken. Het vioolspel van Anouk: jazzy, gipsy, maar met de nodige dosis folk. Soms uitbundig, daarnaast ook ontroerend zacht en melodieus mooi.

Kortom, met deze snaarvirtuozen trakteert ’t kerkje u op een heerlijk avondje uit.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje