Agenda

Koffieconcert in ‘t kerkje van Waterlandkerkje La Chapelle Sauvage met Grieg, koning van de Noorse muziek
Zondag 23 Oktober 2016, 02:30pm
Hits : 506
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 0031(0)117-401376       

Op zondag 23 oktober om 14.30 uur brengt La Chapelle Sauvage in ’t kerkje van Waterlandkerkje een concert waar kleur en verbeelding centraal staan.

Dit internationale gezelschap stond reeds meerder malen op het podium van ’t kerkje en is ondertussen een geliefde muzikale gast. Afhankelijk van het repertoire concerteerden zij in steeds wisselende  bezettingen. La Chapelle Sauvage streeft naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering. De musici zijn één voor één jonge professionelen die naast hun ruime activiteiten in de verschillende orkesten van België en Europa ook bouwen aan een solocarrière. Wat hen samenbrengt en typeert is een ontembare muzikale ambitie.   

Bij dit concert is de bezetting:

Liudmila Harbuza, viool I

Joanna Staruch-Smolec, viool II

Danila Mashkin, altviool

Elena Abdrashitova, cello

Karel De Wilde, algemene leiding

Het hoogtepunt op het programma zal ongetwijfeld Grieg’s strijkkwartet in g mineur zijn. Grieg was midden dertig toen hij zijn eerste en enig voltooide strijkkwartet schreef. Het werk munt uit door de  meesterlijke wijze waarop Grieg de oneindig diepe emotie verbindt met de breedte van de structuren, de verwarmende kleurschakeringen en de verfrissende tederheid van de soms letterlijke weergave van het Noorse landschap.  

Elke mogelijke menselijke emotie komt terug in dit werk! Van verdriet en pijn tot berusting, overgave, vreugde, hoop, dankbaarheid en vertrouwen.

La Chapelle Sauvage slaagt erin om al deze menselijke emoties te vertalen in virtuoze muziek.

Toegangsprijs :  €12,-- (incl. koffie of thee). Reserveren mag.           

Locatie 't kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje