Agenda

Zondagmiddag koffieconcert: Strijkerskwartet Quartuor de la Chapelle Sauvage
Zondag 28 Oktober 2018, 02:30pm - 05:00pm
Hits : 417
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kerkjes van Waterlandkerkje en Baarland slaan de handen in elkaar voor een intiem strijkersfestival. Dit heerlijke genre is bij uitstek geschikt om de akoestische en picturale schoonheid van deze kerkjes in de verf te zetten.

Op 28 oktober opent ’t kerkje van Waterlandkerkje als eerste haar deuren voor dit kleinschalig festival met Quartuor de la Chapelle Sauvage.

De musici van dit strijkkerskwartet zijn allen solisten van La Chapelle Sauvage, een internationaal professioneel muzikaal gezelschap dat talrijke bezettingen kent, van dus ot symfonisch orkest en onder leiding staat van de veelbelovende Belgische dirigent  /  organist / componist Karel De Wilde.

Op het programma staat Dvorak met zijn Amerikaans kwartet, bij het luisterpubliek een absolute topper onder de strijkkwartetten. Dvorak verwerkte in deze compositie zowel Tsjechische volksmelodieën als alle nieuwe muzikale indrukken die in Amerika op hem afkwamen, zoals de negro-spirituals en indianenmelodieën. Zo herbergt het werk ook jazzy elementen gecompleteerd met de “blue note" en is het slotdeel zelfs swingend te noemen. 

In het tweede deel van het programma trakteert het kwartet ons op kleinere fragmenten uit het werk van Mozart en Schubert. Onder meer ”Der Tod und das Mädchen” een kunstlied door Schubert geschreven aan het einde van de 18e eeuw; in een tijd waarin dood en ziekte het leven bepaalden. 

Op 28 oktober 2018 vormen in ’t kerkje van Waterlandkerkje muziek en mystiek een unieke symbiose met de architectuur van het historische pareltje in het Zeeuwse landschap…”

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Toegangsprijs : €10,--
Reserveren graag, per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of per telefoon: 0031(0)117-401376
www.zeeuwsekerken.nl