Agenda

Zeven Zomerse Weken - Marielouise Steijaert Keramiek, Schilderwerk, Fotografie, Glaswerk
Zaterdag 01 September 2018, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 2179
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marielouise Steijaert

Marielouise komt uit Graauw in Zeeuws-Vlaanderen en woont reeds lange tijd in Tilburg. In 2006 moest Marielouise noodgedwongen - en eerder dan gedacht - met haar werk als docent stoppen. Het idee was altijd geweest om, als zij gestopt was met werken, te gaan schilderen. Dan maar meteen van de nood een deugd gemaakt en Marielouise ging lessen nemen. 

Disciplines als pottenbakken en fotografie werden en worden nog steeds beoefend. Langzamerhand ontstond ook belangstelling voor het werken met speksteen en het maken van keramiek, en tegenwoordig zelfs voor het werken met glas.

Tijdens haar leerperiode en in het bijzonder nadat ze zich aansloot bij de Tilburgse Kunstkring, waar ze les kreeg van Ellen Geerts uit Oisterwijk, ontstond natuurlijk veel werk. Vele exposities volgden en haar werk hangt inmiddels bij particulieren en op kantoren overal ter wereld, van Amsterdam en Brussel tot in Boston. 

De werken ontstaan doordat Marielouise haar eigen kijk op de wereld en op de dingen weergeeft. Zij is erg benieuwd naar wat haar werk losmaakt bij de beschouwer!

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur uur.
Gesloten op zondag en maandag.