Agenda

Zeven Zomerse Weken - Willy Verhasselt en Leo V.d heyden: Olieverf en Keramiek
Dinsdag 29 Mei 2018, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 3210
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Willy Verhasselt

Willy (1934), geboren, getogen, wonend en werkend in Eeklo, ziet zijn artistieke loopbaan als een ontdekkingstocht. Hij droomde ervan dat hij ooit kunstenaar zou worden. Hij studeerde oorspronkelijk voor ‘tekenaar/ontwerper voor weefsels en werkte bij een Eekloos bedrijf als weefselontwerper en productieverantwoordelijke. Zijn droom volgend ontwikkelde hij zich naast zijn drukke loopbaan tot olieverf kunstschilder. 

Zijn werk bestaat vrijwel uitsluitend uit realistische stillevens. De objecten in zijn schilderijen vragen om aangeraakt te worden. De toeschouwer wordt er dusdanig door gefascineerd, dat hij op zoek gaat naar het verhaal achter het object. In zijn stillevens met groente en fruit worden de smaak- en geurpapillen geprikkeld. Gebouwen, muren en binnenkamers worden stillevens, dingen met een eigen geschiedenis en geheim. Willy nodigt de toeschouwer uit om ‘echt’ te kijken naar banale, dagelijkse voorwerpen of gebouwen die ons omringen. 

Willy behaalde in 1966 de Gouden Regeringsmedaille voor Schilderkunst (Belgie). Zijn werk bevindt zich in privé-collecties in Vlaanderen en Europa en enkele heel mooie stukken zijn tijdens de 7 Zomerse Weken in Waterlandkerkje te zien. 

Leo Van der heyden

Keramist Leo Van der heyden woont en werkt in Temse, aan de Schelde. Al 36 jaar is hij gepassioneerd door klei in al zijn facetten: boetseren, potten draaien, experimenteren met glazuren, bakken in een gasoven. Al meer dan 15 jaar is hij ook begeesterd docent keramiek en originaliteit is voor hem van groot belang. Daarnaast werkt hij heel vaak in opdracht. Al vele jaren exposeert hij en gaf vaak demonstraties pottendraaien op keramiekmarkten. Vier jaar geleden had hij al een expositie in het Kerkje van Waterlandkerkje.

Wat Leo boeit in keramiek is dat je met de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht bezig bent en dat keramiek alles te maken heeft met scheikunde. Hij experimenteert met allerlei soorten as, met Scheldeslib, roest en andere stoffen die kleur geven of werken als smeltmiddel in een glazuur. 

Leo werkt graag figuratief en liefst dan nog in combinatie met gedraaid werk. Zoveel als mogelijk wordt er gebakken in een gasoven omdat de kleuren dan nog levendiger zijn. Omdat Leo ook een fervent natuurliefhebber is, komt de natuur als thema vaak voor in zijn werken.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur uur.
Gesloten op zondag en maandag.