Agenda

Koffieconcert: Klassiek achter de dijken
Zondag 19 Maart 2017, 02:30pm
Hits : 1067
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 0031(0)117-401376

Op 19 maart 2017 vindt in ’t kerkje van Waterlandkerkje het koffieconcert ‘Klassiek achter de dijken’ plaats. De musici van die middag zijn Alisa en Diederik van Dijk ( broer en zus). Beiden professionele muzikanten met een enorme gedrevenheid.

Alisa vertrok op 10- jarige leeftijd met haar ouders, broers en zusje naar Canada en heeft haar muziekopleiding daar genoten. In 2014 rondde ze in Nederland haar studie als uitvoerend musicus viool, cum laude af. Haar  zuivere vioolspel klinkt warm en intiem. Als uitvoerend musicus deed ze in solo- en kamermuziekrecitals en orkestverband de nodige ervaring op, zowel in Nederland als Canada. De laatste jaren treedt ze ook op als klassiek geschoolde zangeres. 

Diederik van Dijk studeerde cello in Canada. Zijn studie ‘barokcello’ bracht hem terug naar Nederland, waar hij aan het Utrechts conservatorium een bachelor voor historische Instrumenten behaalde. 

Het bespelen van zowel moderne cello als barokcello maakt hem tot een veelzijdig succesvol muzikant. Door die veelzijdigheid maakt hij deel uit van talrijke ensembles..( De Nieuwe Philharmonie Utrecht, Concerto Barocco, Trio da Fusignano, Holland Opera en Currende).

Met ‘Klassiek achter de dijken’ vertolken Alisa en Diederik oa. werk van Bach, Glière, Honegger, Servais en Fauré. De muzikale klik die broer en zus van Dijk met elkaar hebben zorgt op 19 maart ongetwijfeld voor originele en karakteristieke vertolkingen. Een van de hoogtepunten van die middag wordt  de vocale verrassing die Alisa voor haar publiek nog in petto heeft. 

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Toegangsprijs : €12,--. Reserveren mogelijk. www.zeeuwsekerken.nl