Agenda

Zeven Zomerse Weken - Mirjam Puype en Renaat Meersman, Keramiek en schilderijen acryl/mixed
Zaterdag 20 Augustus 2016, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 4782
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mirjam Puype
Kleien is voor Mirjam indrukken uit de wereld opnemen en loslaten. Meestal vertrekt zij vanuit een wereld in haar hoofd, een foto in een boek, een voorwerp dat haar raakt, het leed in de wereld. Maar ook spelen mensen een rol die opkomen voor een betere wereld en geloven in hun eigen kansen.

Of Mirjam een kunstenaar is? Dat weet zij zelf niet. Ze heeft nogal moeite met het woord ‘kunstenaar’, eigenlijk ‘kleit’ Mirjam maar gewoon, zoals zij dat noemt. In haar familie staan ambacht en creativiteit centraal. Vorig jaar heeft Miriam de zesjarige opleiding Keramiek aan de Kunstacademie in Knokke afgerond. Momenteel is zij bezig met drie jaar specialisatie in Eeklo.

De oven die opengaat vindt Mirjam een spannend moment. De omzetting van zachte naar harde massa blijft een erg delicate stap. Alle bakmethoden hebben hun eigen karakter en geven telkens andere kleurcombinaties. ‘Eigenlijk is kleien je voortdurend verwonderen.’

Renaat Meersman
In de figuratieve schilder-mixedmediawerken van de Belgische kunstenaar Renaat Meersman staat ‘de mens’ centraal. De mens in al zijn gedaantes, ontdaan van alle franje, maar ook de vragende mens, het onzekere en twijfelende individu dat in de verwarring van de hedendaagse tijd steeds weer op zoek is naar zichzelf. In de loop der jaren heeft hij een eigen wereld gecreëerd met zijn kleurrijke geabstraheerde figuren. Een eigen universum, vaak een bonte verzameling mensen, al of niet in conversatie met elkaar. 

Renaat volgde de akademische vorming tekenen en schilderen aan de stedelijke kunstacademie te Tielt en exposeert sinds 2005 in Vlaanderen en Nederland. Zijn werk is heel opvallend en origineel door het gebruik van een gemengde techniek, acryl met vaak warme roodbruine tinten, bewerkt met beschilderd papier, inkten en tal van andere materies. Sommige figuren zijn heel spontaan gegroeid, andere duiken op in een complexe vormgeving met scherpe contrasten. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:Cambria;} Het minste wat je kan zeggen van het werk van Renaat is dat geen enkel figuur identiek is. Steeds weer duiken nieuwe vormen op in verrassende kleurencombinaties. Zijn geabstraheerde figuren zijn vaak gezichtsloos maar heel levendig en niet zonder emotie. Hij laat je het verhaal zoeken achter ieder mens. Laat je als toeschouwer gewoon even meeslepen in het lyrisch werk van Renaat Meersman, een verrassend pallet van kleuren en figuren.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

Reserveren voor de concerten kan per e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.