Agenda

Windbroke Tour 2018 | Beagnach - Traditional Celtic Music
Zondag 28 Januari 2018, 03:00pm
Hits : 963
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Windbroke kerkentour 2018 in Waterlandkerkje

De Zeeuwse Keltische folkformatie “Windbroke” treedt dit jaar op in een tiental historische Zeeuwse kerken. Op 28 januari komt de band hiervoor naar de kerk van Waterlandkerkje. De locaties voor deze kerkentour zijn gekozen om hun intieme sfeer en goede akoestiek. Aanleiding is het verschijnen van het tweede album van de groep met de titel “Beagnach”. 

De band: “Een theaterzaal is natuurlijk ook fijn maar in deze kerkgebouwen is het contact met het publiek zó direct en de sfeer vaak zó passend dat we dit dé plek vonden om onze cd te presenteren aan publiek.”

Windbroke speelt al jaren muziek uit streken die ooit zijn beïnvloedt door Keltische culturen. Dit levert een sterk afwisselend programma op van liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. Een aanrader voor iedereen die van deze sfeervolle muziek houdt.

Beagnach, bijna perfect!

De cd titel “Beagnach” is Gaelic en betekent “Bijna”. Windbroke streeft namelijk altijd naar perfectie maar nooit ten koste van de beleving. Daarom zijn alle nummers op deze cd bewust nét niet zo gepolijst en clean als je zou verwachten, maar “Beagnach” perfect. Daarom hoor je in deze live en in één track opgenomen nummers zo goed het plezier en enthousiasme terug dat deze bescheiden maar gedreven Zeeuwse muzikanten bindt. Kortom een album vol “Natuurlijke pareltjes en ruwe diamanten”.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Het concert in Waterlandkerkje begint om 15:00 uur. Entree is €10,-. Kaarten kunnen aan de deur worden gekocht of vooraf via de website www.windbroke.nl.
De cd is tijdens het concert eveneens te koop voor €10,- of te bestellen via bovenstaande website.