Oranje Fonds helpt dorpshuis Waterlandkerkje!

Stichting Beheer Dorpshuis Waterlandkerkje krijgt een bijdrage van € 40.000 van het Oranje Fonds voor de renovatie van het dorpshuis in Waterlandkerkje. 

Het dorpshuis is hard aan een opknapbeurt toe. Vrijwilligers uit het dorp zijn daarom samen op zoek gegaan naar mogelijkheden om het dorpshuis een facelift te geven. 

Er ligt nu een bescheiden, maar mooi verbouwingsplan dat ervoor gaat zorgen dat Kerkjenaren elkaar weer meer en gezelliger kunnen ontmoeten. Het dorpshuis krijgt meer mogelijkheden en er kunnen straks meerdere activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden. 

De facelift maakt deel uit van een grote renovatie, waarmee de gemeente al is gestart: het vernieuwen van de raampartij aan de voorkant en het plaatsen van een nieuwe achteringang. Na de zomer gaat de facelift pas echt starten met onder meer een vernieuwde hoofdingang, een geïsoleerd plafond, een grotere nevenzaal en een vernieuwde toiletgroep. Als alles volgens plan verloopt, wordt de verbouwing eind 2018 opgeleverd en in gebruik genomen. 

 

“We zijn ontzettend blij met de bijdrage van het Oranje Fonds! Die helpt echt en voelt als een enorme  steun in de rug! De toezegging van het Oranje Fonds stelde ons in staat om ook andere – en niet alleen financiële - hulp in te roepen en toegezegd te krijgen”, aldus François de Muijnk, voorzitter van de Stichting Beheer Dorpshuis Waterlandkerkje.   

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.