Agenda

Zeven Zomerse Weken - Yvette v.d. Boogaard en Jean Paul Beumer Mixed media - Tekeningen en Objecten
Woensdag 08 Augustus 2018, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 2191
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yvette van den Boogaard

Yvette, wonend in Biervliet en werkend onder de artiestennaam ‘Just Yvette’, is schilderes. 

Na de voltooiing van haar opleiding Grafische Vormgeving aan de KABK in Den Haag, toonde Yvette haar werk enkele malen in groepsexposities in en om Den Haag. Na een carrière in vormgeving, pakte Yvette in 2014 haar kwasten weer op. Dat doet ze met veel plezier en ze is ook meteen maar weer gaan exposeren. 

Ze schildert abstract en ‘conceptueel expressionistisch’. Yvette exposeerde in 2017 in Florence (Italië) en Londen (Verenigd Koninkrijk). Haar technieken en materialen: mixed media (olieverf, inkt, collage, textiel et cetera).

“Mijn inspiratie vind ik in muziek, films, filosofie, het menselijk gedrag en de interacties daartussen. Die vertaal ik in structuren, texturen en gelaagdheid. Elk werk dat ik maak is een ontdekkingsreis in vorm en taal, daarbij gebruikmakend van mijn favoriete techniek, mixed media”. 

 

Jean Paul Beumer

Kunstenaar Jean Paul Beumer maakt tekeningen en objecten. Ook hij woont en werkt in Biervliet. De stijl die Jean Paul hanteert is ‘filosofisch realisme’. Hij gebruikt daarvoor kleurpotlood, papier (pulp), hout, lood en rubber.

Op 20 januari j.l. won Jean Paul met FIG. 48 RAISON D'ÊTRE de 1e prijs in de Belgisch-Nederlandse Tekening van het Jaar 2017 competitie. Dit is een enorme prestatie en geweldige erkenning. Ook exposeerde Jean Paul in Museum CODA, in Apeldoorn

"Ik verdien al meer dan 28 jaar mijn brood als ontwerper van allerlei zaken. Een paar van mijn ontwerpen zijn bekroond. Heel mooi natuurlijk, maar het nadeel van ontwerpen is dat je toegepaste kunst voor anderen maakt, zelden voor jezelf. Daarom ben ik in 2015 (parttime) mijn eigen opdrachtgever geworden, met als primair doel esthetische beelden te creëren die de innerlijke frustratie en confrontatie met 'het compromis', 'de gematigdheid' en 'de middelmatigheid' uitvlakken. Ideeën ontstaan vaak uit 'de filosofie' en 'de psychologie'. Ook de natuur is een van mijn favoriete onderwerpen."

De gezamenlijke expositie van Yvette en Jean Paul hebben zij heel toepasselijk: ‘Human/Nature’ genoemd. Een thema dat de bezoekers van de expositie ongetwijfeld zullen herkennen. 

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur uur.
Gesloten op zondag en maandag.