Agenda

Zeven Zomerse Weken - Ed de Hoogd en Didier Jansen: Sculpturen - Beelden en Fotografie
Zaterdag 23 Juni 2018, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 308
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ed de Hoogd

Ed, in Den Haag geboren in 1949, woont al ruim 45 jaar in West Zeeuws Vlaanderen. Pas toen hij 65 was, is Ed begonnen met het maken van kleurrijke creaties. Met sculpturen en beelden. Niki de Saint Phalle, Cobra en Spaanse kunstenaars Dali en Picasso zijn Ed’s inspiratiebronnen. Hij is autodidact. De meeste werken zijn van polyester en/of acrylic one. Beide zijn tweecomponenten kunstharsen waarvan de laatste een hars op waterbasis is. 

Wij leven in een vaak sombere grauwe wereld – aldus Ed; als tegenhanger haalt hij felle kleuren naar boven: als automatische reactie op alle somberheid in de wereld anno nu. 

Ed’s werken komen op impulsieve wijze tot stand, zonder beginschets of vooropgesteld plan. Na het ontbijt verdwijnt hij in zijn werkplaats en ziet wel wat er komt. Meestal is het kleurrijk, dat zijn innerlijke ingevingen. Soms komt er een verzoek om iets bepaalds te maken, maar Ed houdt graag de vrijheid om ergens een eigen invulling aan te geven.

Didier Jansen

Didier heeft al sinds zijn jonge jaren interesse in het visuele en in het vastleggen van bijzondere gezichten. Met zijn moeders fotocamera en haar eerste videocamera probeerde hij van alles uit. Later kocht Didier zijn eigen spiegelreflexcamera, om die voor het eerst goed te gebruiken op zijn reis naar IJsland, begin 2011. Over de jaren nam hij zijn camera mee op reis, maar ook in zijn eigen woonomgeving zocht Didier naar beelden om vast te leggen. 

In zijn werk is Didier op zoek naar grote, mooie lijnen en verrassende details. Daarnaast maakt hij graag foto’s die onwerkelijk aandoen, foto’s waarbij het gevoel van diepte en afmeting vervaagt, of waardoor de kijker aan het twijfelen wordt gebracht of het een echte foto betreft. Ook het surreële vangt Didier graag in beeld; het prikkelt hem als een compositie vragen oproept over hoe een beeld tot stand is gekomen.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur.
Gesloten op zondag en maandag.