Agenda

Zeven Zomerse Weken - Corine Kroezen: Acrylverf en Keramiek
Zaterdag 09 Juni 2018, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 441
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Corine Kroezen

Corine werd in 1959 geboren in Woudrichem en groeide op langs de stranden van de Merwede. Al van jongs af aan is zij gefascineerd door creëren, het scheppen van iets nieuws. Ze gaat in de jaren 90 aquarelleren bij Dorien Uittenbogaard in Gorinchem en heeft daarna haar vaardigheden verder ontwikkeld aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (Belgie). Ook volgde zij lessen bij Rita van der Laan. 

Zij schildert veelal met acrylverf en is in de loop der jaren allerlei materialen op doek gaan verwerken. Denk daarbij aan: takken, hout, rubber, pitten, papier, ballonnen, eierschalen, schors, ijzer, plastic, aluminium, etc. Altijd grijpt haar kunst op een of andere manier terug naar de natuur hetzij door de afbeelding, of door het materiaal dat erin wordt verwerkt.  

Sinds 6 jaar maakt Corine ook keramiek en merkte dat haar aandacht zich langzaam naar die discipline verplaatst. In 2015 volgde zij een masterclass bij Jurg Bächtold en won zij de Jan van Asselbergh aanmoedigingsprijs! Corine heeft al heel wat tentoonstellingen en kunstroutes op haar naam staan. 

Corine zoekt in het keramiek naar niet alledaagse vormen, die in de opbouw al een uitdaging zijn en waarbij het technische aspect een grote rol speelt. Daarbij maakt zij gebruik van allerlei soorten klei en zand om te komen tot een spannend beeld, waarvan men zich soms zal afvragen, hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen. Het zijn abstracte, vaak ook organische vormen. De klei die zij gebruikt mag zijn eigenschappen/uiterlijk vertonen en hoeft niet altijd een afgesloten geglazuurd geheel te zijn. Dit jaar richt zij zich volledig op het werken met glazuur en probeert schilderen te combineren met keramiek. “Mijn kunst is een conversatie met de aanschouwer."

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur.
Gesloten op zondag en maandag.