Agenda

Zeven Zomerse Weken - Kelly Braekevelt en Luc Lebbert, Olieverf/pentekeningen en sculpturen/installatie
Zaterdag 10 September 2016, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 1200
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kelly Braekevelt
De schilderes/tekenares Kelly Braekeveld deed een opleiding plastische kunsten aan het Sint-Lucasinstituut in Gent, haalde haar diploma Meester in de Beeldende kunsten, Schilderkunst aan de School of Arts, eveneens te Gent en is docent Schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Deinze.

Kelly laat zich graag inspireren door grillige vormen. Zoals de amandelbomen die ze op haar wandelingen in het zuiden van Spanje tegenkomt. Het gaat Kelly dan niet om de fotografische weergave van een landschap, maar om dat wat haar blik heeft geraakt. Kelly schildert graag kleine olieverfschilderijtjes op hout, maakt pen- en andere tekeningen.

Luc Leybaert
Beeldend kunstenraar Luc Leybaert is pas recent, in 2012, gaan studeren aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) te Deinze. Vanaf het begin wist Luc wat hij wilde doen: heel grote objecten maken. Luc zegt daarover: “’Large Objects’ activeren een specifieke zone in de hersenen (Lateraal Occipitaal), waardoor dat beeld er volledig anders uitziet dan eenzelfde beeld in beperkter formaat”.

In het beeldhouwatelier van het SASK is Luc begonnen aan grote werken. Letters van het alfabet werken als symbolen. Strikt genomen hebben letters geen betekenis, het is enkel in woorden dat ze tot hun recht komen en betekenisgevend zijn. Buiten de context van woorden kunnen ze door iedereen vrij worden ingevuld, met een eigen semiotiek. Dit maakt hen als symbool bijzonder sterk en expressief. Luc probeert dit expressief karakter te wijzigen, te beïnvloeden door de letters te vervormen. In het werk ‘Time against Tides’ dwaalt de letter ‘T’ van de Tijd al varend rond op de rivier van de getijden en komt in een woelige maalstroom terecht waardoor ze vervormt. ‘Ons eigen tijdsbesef heeft het lastig met het leven’.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:Cambria;} Leybaerts werk beperkt zich niet tot de letters van het alfabet; soms zijn het gestileerde organische vormen die herleid worden tot hun meest elementaire, symbolische vorm zonder dat ze hun herkenbaarheid volledig verliezen. Het verlies van de herkenbaarheid door de reductie van het detail is een sluipend proces en de kunstenaar probeert het verlies aan detail te compenseren door het werk extra groot te maken. Op deze manier probeert hij de ultieme betekenis te redden. Symbolen, semiotiek en afmetingen zijn centrale pijlers in het beeldend werk van Luc Leybaert waarbij staal en hout de basismaterialen zijn.

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

Reserveren voor de concerten kan per e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.