Agenda

Zeven Zomerse Weken - Astrid Schoovers en Henriette van Overbeek Sculpturen en fotografie
Dinsdag 02 Augustus 2016, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 4737
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Astrid Schoovers
Astrid is beeldend kunstenaar. Haar werk vertolkt haar fascinatie voor de innerlijke  mens. Deze fascinatie inspireert haar dagelijks. Vooral de dualiteit in het menselijk wezen boeit haar. Kwetsbaarheid tegenover weerbaarheid en veerkracht. Deze totaliteit van het menszijn ziet men terug in haar beelden. Deze persoonlijke benadering van het individu komt ook in haar techniek tot uiting. Zowel vorm als materiaal ondersteunen haar ietwat filosofische benadering. Vloeiende, soms organische lijnen, gegoten in cement, verwijzen op hun beurt naar de dualiteit van ieder wezen.

Henriette van Overbeek
Henriette is fotografe. Ze maakt lyrisch abstracte, aan grafiek verwante foto’s in de natuur, in stedelijke omgevingen of op een bijzondere locatie. Bijzondere momenten, ‘sites trouvés, sporen, achtergelaten tekenen van mens, dier en gebeurtenis dienen als inspiratiebron voor het componeren van een krachtig beeld. 

Henriette volgde onder meer opleidingen aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en de Kunstacademie Arendonk. Ze exposeerde al op veel plekken in Nederland. Uit een recensie: ‘... Henriette weet uitstekend raad met de wijze waarop een compositie dient te worden opgebouwd. Haar kleurenfoto’s zijn prachtige, enigszins verstilde omgevingen die sterk refereren aan dat andere medium, grafiek....’ 

Door uitvergroting en abstrahering van het onderwerp zoekt Henriette de kern, het wezenlijke, de essentie van het beeld. Soms worden dieper liggende, enigszins verscholen lagen naar de oppervlakte gehaald waardoor de kijker bevreemd en verrast raakt. Verstilde omgevingen, plaatsen en momenten die vragen om reflectie en verwondering. 

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

Reserveren voor de concerten kan per e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.