Agenda

Zeven Zomerse Weken - Marlies Ingels en Loes Müller schilderijen acryl en bronzen beelden/sieraden
Zaterdag 16 Juli 2016, 01:00pm - 04:30pm
Hits : 1022
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marlies Ingels
Marlies was al heel vroeg creatief bezig. Aanvankelijk ging haar voorkeur uit naar het werken met textiel. Batikken, spinnen, wandkleden maken… Gevoelens uiten in vormen en kleuren, voor haar was het een spannend avontuur! Het avontuur smaakte naar meer. Nu ongeveer 6 jaar geleden begon Marlies met schilderen. Ze volgde cursussen bij Karen Ohms op de ‘Kleurencirkel’. Vervolgens nam ze les bij Margot Bierens, waar ze veel leerde over verftechnieken. Op dit moment volgt Marlies op het  ‘vrij atelier’ in Knokke.

Voor Marlies is schilderen vooral een intuïtief gebeuren. Ze schildert vanuit haar eigen gevoel, fantasie en intuïtie. Hierbij maakt ze gebruik van gemengde technieken en materialen. Het zijn vooral de materialen - organische en niet organische zoals zand, aluminiumfolie en stokjes - die een reliëf of driedimensionale structuur aan het werk geven. De kleuren zijn daarbij bepalend voor de sfeer van de composities.

Voor de gelegenheid exposeert Marlies in Waterlandkerkje samen met Loes Müller. Ze kijkt ernaar uit om in het historisch kader van het kerkje haar werk tentoon te stellen en talrijke zielsverwanten te mogen ontmoeten.

Loes Müller
Loes is begonnen met tekenen toen zij ongeveer 7 à 8 jaar oud was, aangespoord door haar vader die heel veel pentekeningen maakte. Loes is nog kort op tekenles geweest bij Frans Naerebout, een Vlissingse schilder. Na jaren niets kunstzinnigs gedaan te hebben (ander werk en de kinderen), is Loes rond 1994 aquarellessen gaan nemen bij Jos Bogaard. Tegelijkertijd volgde zij een half jaar beeldhouwlessen bij het MIKV te Middelburg. Hier leerde Loes veel en werd aangespoord om te gaan exposeren.

Met het beeldhouwen is Loes doorgegaan. Zij werkt hoofdzakelijk in mergel, maar ook in albast en speksteen. Het mergel heeft haar voorkeur om wille van de zachtheid, de kleur en de schelpen die erin zitten. Schelpen dwingen je soms om de vorm te veranderen.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:Cambria;}

Na vier jaar de Kunstacademie te hebben gevolgd in Antwerpen heeft Loes ook de klei ontdekt om mee te werken. En ze ontdekte ook het glas. Glas is haar gaan inspireren, mede door workshops bij Marcel Vlaming in Gent bij Colpaert ISCRAT en bij Rinus Rentmeester in Nieuwdorp. Nieuwe uitdagingen genoeg om aan te gaan. 

Locatie 't Kerkje van Waterlandkerkje, Molenstraat 58 4508 AG Waterlandkerkje
Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

Reserveren voor de concerten kan per e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.